top of page

Hapendatud toortatraleib


Koostisained:

450-500 g toortatart

220-250 ml vett

2 spl mett või vahtrasiirupit või võilillemett

1 tl Himaalaja soola

(soovi korral lisa oliive või päikesekuivatatud tomateid ning kuivatatud ürte)


Pane tatar vähemalt 6 tunniks külma vette likku. Seejärel loputa, aseta pestud tatar klaaskaussi, lisa vesi, sool ja magus ning püreesta saumikseriga. Laota kausile puhas rätik peale ning pane sooja kohta 12-ks tunniks seisma. Mina panin taignakausi ahju ning keerasin ahjutule põlema, nii hoidis see ideaalset temperatuuri hapnemiseks.


Saadud tainas peaks olema peale 12 tundi veidi kerkinud, mullitama ja veidi ebameeldivalt lõhnama :).


Sega kergelt puuluslikaga läbi, lisa soovi korral lisandid ning vala segu leivavormi, mis vooderda eelnevalt küpsetuspaberiga. Küpseta 175 kraadi juures 45-50 minutit. Enne söömist lase leival korralikult jahtuda.

Retsepti idee: http://www.nutriplanet.org/et/2014/09/hapendatud-tatraleib-kanepiseemnevoidega/

Retseptid
Viimased postitused
Otsi märksõnade järgi
Arhiiv
bottom of page