top of page

Avokaadokreemikook


Koostisained:

Põhi

 • 1 tass kikerherneid (kasutasin kikerhernekonservi, 400 g, loputasin eelnevalt külma veega)

 • 1 tass tükeldatud datleid (leota eelnevalt 5 minutit soojas vees)

 • 1 spl jaanikaunapulbrit

Täidis

 • 1 avokaado

 • 3 spl kookosõli (sulatatud)

 • 2 spl vahtrasiirupit

 • 1 banaan

 • 1/2 tl vaniljet

 • Näpuotsatäis soola

Kate

 • 3 spl jaanikaunapulbrit

 • 3 spl kookosõli (sulatatud)

 • 2 spl vahtrasiirupit

Valmistamine:

Pane põhja koostisained köögikombaini. Aseta saadud segu ühtlase kihina ca 20 x 20 cm vormi, mille põhja aseta küpsetuspaber. Sega omavahel köögikombainis täidise koostisained, vala see põhjale. Aseta vorm sügavkülma kuniks teed katet. Sega kokku katte koostisained ning aseta see avokaadokihi peale. Pane vorm uuesti sügavkülma, ca 1-2 tundi või kuni kook on ühtlaselt tahke.

* Pildil on üks osa ülemisest kihist põhi. Kook oli vaja saada väiksemaks, et sügavkülma ära mahutada, siis tegin pooleks ja tõstsin kihid üksteise peale. Originaalretsept sellist tegevust muidugi ette ei näe :).

Retseptid
Viimased postitused
Otsi märksõnade järgi
Arhiiv
bottom of page