top of page

Mahlane kardemonikana + serveerimisideed


Koostisained:

6 kanafileed

1 tl jahvatatud kardemoni

1 sidrun (lõika õhukesed viilud)

2 - 3 spl ananassi- või apelsinimahla

4 - 5 spl vahtrasiirupit (või 4 spl mett)

3 spl kookosõli

soola, pipart

Valmistamine:

Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. Kui kasutad mett, sulata seda veidi. Sega magusaine koos mahla, kardemoni ja pipraga. Aseta kanafileed (kui on väga suured, võid pikkupidi poolitada) saadud marinaadi 30 minutiks.

Seejärel kuumuta pann, lisa kookosõli ja prae kanafileed kuumal pannil kiirelt mõlemalt poolt, kuni on kuldpruunid. Aseta ahjuvormi põhja sidruniviilud, peale aseta kanafileed, puista peale soola ning vala üle marinaadiga. Aseta ahju ja küpseta 20-30 minutit, kuni kanafileed on küpsed.

Ideed serveerimiseks:

- Salatiks sobib hästi riivitud valge redis + hakitud till + värske hapukurk + oliiviõli ja veidi soola.

- Lisandina keedetud riis (punane, täistera basmati riis vm lemmikriis) või kinoa.

- Teraviljavaba variandi korral sobib lisandiks maguskartulipüree (keeda ja püreesta maguskartul, lisa hulka veidi soola ja kookosõli).

- Kuigi kana marinaadi võib edukalt kastmena kasutada, sobib ideaalselt juurde juustune peekoni-koorekaste (tükelda ja prae 100 g peekonit, lisa 400 ml kookospiima ja kui tõstad pliidilt, siis lisa juurde 2 spl pärmihelbeid).

Retseptid
Viimased postitused
Otsi märksõnade järgi
Arhiiv
bottom of page